Als je bevalling niet verloopt zoals
“eentje uit het boekje”

wil je dan een newborn fotoshoot?

Ik ga het nooit vergeten, de eerste bevalling. Wat wij die dagen hebben meegemaakt, daar had niemand ons op voorbereid. Dat je in zo’n korte tijd, zóveel kon voelen en zó ontzettend bang kon zijn. Na een verschrikkelijke bevalling wist ik niet of onze pasgeboren baby levend was. Hij was zo ziek. Ik heb me afgevraagd waar hij in hemelsnaam was. Of ik zelf ooit weer mezelf zou zijn. Of onze baby ooit met ons mee naar huis zou mogen.

Inmiddels gaat het fantastisch met onze eigenwijze en oneindig lieve peuter. We zijn zo gelukkig samen en zo ontzettend dankbaar dat hij gezond en wel bij ons is. Achteraf, want tja. Dat is altijd achteraf. Die periode stond onze wereld op zijn kop en deze ervaring heeft met hulp natuurlijk flink moeten slijten. Iets wat iedereen het liefste snel vergeet. En ik ook op dat moment. Als ik deze periode een newborn shoot gepland had bij een andere fotograaf, had ik het sowieso dan mijn man laten cancelen. 

Fotoshoot zonder roze wolk

Uit mijn eigen ervaring kan ik mij inbeelden, dat als je bevalling niet zo gaat als “eentje uit het boekje” dat je dan helemaal niet denkt aan een fotoshoot. Toch kan het fijn zijn dat iemand dit kwetsbare en zo tijdelijke moment voor jullie vast legt. Want dit moment gaat over. Je herinneringen vervagen. 

Een fotoshoot als je een traumatische bevalling hebt gehad. Als jullie een langere tijd in het ziekenhuis hebben moeten verblijven, als jullie kindje geopereerd is of op couveuse afdeling heeft gelegen. Of als je last hebt van een postnatale depressie. Wil je dan een newborn fotoshoot? 

Waarschijnlijk niet een “gewone” newborn fotoshoot. Maar misschien wil je wel een fotograaf die de situatie herkent, weet hoe het is, flexibel is en aanvoelt waar jullie behoeftes liggen. Een fotograaf die er is als je dat wil, maar ook grotendeels onzichtbaar is. Iemand waar je niet “gezellig” tegen hoeft te doen, als je daar geen zin in hebt. Eentje die gewoon mooie foto’s maakt van jullie kwetsbare prille moment. 

Ik zou graag die fotograaf voor jullie zijn.

Lees gerust hier meer over mij. 

Je kunt mij altijd een berichtje sturen via Whatsapp voor meer informatie. 

Liefs Claudia