Algemeen

Kijk voor informatie over de Corona maatregelen & shoots op:

www.photostudioclaudia.nl/corona 

Photostudio Claudia is een knusse thuisstudio in Boxtel (Noord-Brabant).

Boxtel ligt tussen Eindhoven, ‘s-Hertogenbosch en Tilburg in en is goed bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer. 

Groot genoeg 😉

De studioruimte is een thuisstudio en bevindt zich op de 1e verdieping. De ruimte is groot genoeg voor maximaal 3 volwassenen (inclusief Claudia) en kindjes die onderdeel zijn van de fotoshoot. 

De ruimte is ingericht voor Baby & Familie fotografie, dus inclusief wandcommode waar je jullie kindje kan omkleden. Natuurlijk kun je ook altijd gebruik maken van de badkamer, zoals het toilet, spiegel, wastafel, douche, etc. mocht dit nodig zijn. 

Neem zeker (fles)voeding mee voor jullie baby. Dit kan gewoon opgewarmd worden in de magnetron of kan er heet water gebracht worden.

Nee. Het is niet toegestaan om zelf foto’s te maken in de studio.  

Parkeren kan voor de deur, er is een grote parkeerplaats. Er is dus altijd genoeg plek en parkeren is bovendien gratis.

Dat is heel vervelend.

Zie je dat jij/je kindje niet zo lekker begint te worden? Neem dan zo snel mogelijk contact met mij op. Dan bespreken we de situatie. Als het lang van te voren is, kan ik de taart (in het geval van een Cake Smash) misschien nog annuleren. 

We maken meteen een nieuwe afspraak. 

Je krijgt de foto’s digitaal in hoge resolutie (zonder mijn watermerk/logo erop). De foto’s die je ziet in de keuze galerij zijn voorzien van een watermerk, maar na betaling ontvang je dus deze foto’s zonder watermerk/logo.

De foto’s krijg je dus niet uitgeprint of afgedrukt. Want… dat kun je prima zelf regelen via internet. 😉

Na de betaling ontvang je de digitale foto’s via een downloadlink naar de website van WeTransfer, waar je binnen 7 dagen de foto’s kunt downloaden. Tip: sla de foto’s meteen goed op, op de computer. Zodat ze niet kwijt raken.

Binnen 2 weken ontvang je een keuze galerij waarin je je favoriete foto’s kunt uitkiezen. Deze galerij is 7 dagen zichtbaar. Nadat je je keuze hebt gemaakt, ontvang je binnen 7 dagen je foto’s.

De wachttijd zal meestal korter zijn.

Nee. Niet standaard, zoals bij sommige andere fotografen.

Ik gebruik alleen foto’s van kindjes en personen waar ik nadrukkelijk toestemming van heb gekregen.

Wil je jullie foto’s liever niet op internet? Dat geeft niet. Ik vind jullie privacywensen erg belangrijk en ik ga daar heel zorgvuldig mee om.

Vind je het juist leuk als ik de prachtige foto’s van jullie kindje als voorbeeld gebruik? Laat dat dan ook vooral weten! 

Dus geen zorgen, ik vraag dit altijd.

Alleen als van te voren is besproken dat broer/zus onderdeel zijn van de fotoshoot. Dit staat altijd vermeld bij de pakket omschrijving van jullie gekozen fotoshoot pakket. Hebben jullie bijvoorbeeld een fotoshoot geboekt waarbij staat “familie foto’s” dan mag broer/zus gewoon mee. 

Broers/zussen die niet op de foto gaan, blijven thuis. Zo kunnen wij ons rustig concentreren op de kleine. 

Nee, dat gaat helaas niet. Je reserveert een shoot voor een bepaalde datum en betaald de shoot voor 50% van de shootprijs aan. Dan staat de shoot en het pakket vast. Claudia zal niet mee te gaan met afwijkende wensen die kenbaar gemaakt worden door de klant na het doen van de aanbetaling. Mocht je nog meer willen lezen hierover, bekijk gerust de Algemene Voorwaarden.

Cake Smash

Wel! Zorg dat je kleine lekker heeft gegeten en uitgerust is, zoals jullie altijd doen.

Het is niet belangrijk dat jullie kindje veel van de taart eet. De meeste kindjes nemen maar een paar hapjes en dat is meer dan genoeg.

Het is het allerbelangrijkste dat jullie kindje zich goed voelt en plezier heeft!

Dan worden de foto’s super leuk!

Wat handig is om mee te nemen…

 • luiers
 • billendoekjes
 • hapje/drinken voor je kleintje
 • het favoriete speeltje van je baby
 • (hydrofiele) handdoek
 • washandje
 • kleding voor op de foto
 • schoon setje kleding
 • Taart  (behalve bij uitzondering, als we anders besproken hebben)
 • Decoratie (is niet nodig)
 • Broertjes en zusjes, liever niet. Met een kleiner gezelschap kunnen we ons beter concentreren, krijgt je kleine even alle aandacht en worden de foto’s dus mooier.
 • Camera. Het is niet toegestaan om in de studio zelf foto’s te maken. Ook niet met je smartphone of een ander apparaat.
 • Contant geld of pinpas. Dat is niet nodig, vanwege de aanbetaling vooraf en de 2e betaling nadat jullie de favoriete foto’s hebben gekozen.

Zeker! Ook al is het de vraag hoeveel je kindje daadwerkelijk eet van de taart. Meestal spelen ze er voornamelijk mee en proeven ze er wat van.

Maar om terug te komen op de vraag: niemand heeft gezegd dat kleintjes persé een taart met suiker moeten smashen. Ze vinden het natuurlijk wel wat lekkerder met suiker, maar als jij dat liever niet hebt, zijn er genoeg andere opties. We kunnen een taart regelen met een verlaagd suiker gehalte of kiezen voor een alternatieve smash.

Jullie moeten helemaal niets… Er is wel een ding wat ik kan aanraden.

Ontspan.

Misschien ben je er niet altijd even van bewust, maar jullie zijn het grote voorbeeld en jullie kleine kijkt continu hoe jullie je voelen. Als jullie gespannen en onrustig zijn, neemt jullie kindje dat over. En dat zou zonde zijn van de foto’s, toch?

Dus, probeer gewoon te ontspannen, wees jezelf, doe waar je je goed bij voelt en dan maken we er samen een super leuke Cake Smash van!

Ja! Dus je wilt wel een Smash photoshoot maar dan met iets anders dan taart? Geen zorgen, alles is mogelijk! Hier zijn een paar opties:

Voorbeeld alternatieven

 • yoghurt en fruit smash
 • vla smash
 • watermeloen smash
 • spaghetti smash
 • donut smash

Heb je zelf een leuk idee? Iets leuks gezien op Pinterest? Stuur gewoon een berichtje! Dan gaan we het regelen.

Dat geeft niet!

Je kunt de allergie/overgevoeligheden doorgeven, dan zorg ik ervoor dat de bakker hier rekening mee houdt. Mocht je toch liever zelf een taart meenemen omdat je kindje allergisch/overgevoelig is, vind ik dat ook prima. 

Natuurlijk, mag dat. Maar weet je zeker dat je dat wilt?

De meeste kindjes vinden omkleden niet de leukste bezigheid. En een goed humeur van jullie kindje is het allerbelangrijkste, vind ik.

En, er blijft dan ook minder tijd over om foto’s te maken. Hoe meer tijd ik heb voor de foto’s, hoe leuker de foto’s zullen worden.

Dus het mag, maar ik raad het niet aan.

Wil je toch graag nog meerdere stijlen? Kom gerust nog een keertje langs! Bij een 2e shoot krijg je 10% korting op de shootprijs. 

Ja, en dat is simpel:

hou het simpel. 🙂

Drukke felle kleuren, drukke prints, drukke opdrukken leiden vaak af van waar het echt om gaat: het prachtige gezichtje van jullie kindje. 

Ik ben echt voorstander van wit! Ookal is het gewoon een witte romper. Wit oogt heel fris op de foto’s. Maar andere rustige kleuren, zoals beige, bruin, zacht blauw zijn ook heel mooi en vaak ook tijdloos. 

Wil je de Cake Smash in de stijl van het geboortekaartje!

Dat is leuk! Super leuk! 

Dit kan ik voor je regelen! Stuur me een berichtje met het ingescande geboortekaartje en je wensen.

Heb je een vraag? Stuur me een bericht